programok

Somlyó-hegyi kilátó-Alsóörs

Csákány-hegyi kilátó- Csopak

Jókai-kilátó, Lóczy-barlang- Balatonfüred

A Balatonfüred feletti Tamás-hegyen álló lenyűgöző panorámájú Jókai kilátó és a hegy oldalában megbújó Lóczy barlang a legjobb füredi kirándulás.A páratlan kilátás és a kicsi, de érdekes barlang meglátogatása egy laza félnapi program keretében könnyen teljesíthető.

Paloznak Kálvária

A hozzánk vezető úton láthatjátok a stációkat és a Kálváriát. 2000-ben a millennium emlékére Márffy István ötletéből, a katolikus egyház támogatásával gyűjtés indult, majd 14 család vállalta a stációk állításának költségét. A stációkat Márffy István tervezte és kivitelezte, a stációképeket Petrás Mária keramikusművész készítette. 2000 október 8-án Karl-Josef Raubert c. érsek pápai nuncius szentelte fel.

Paloznak Reformkori templom és harangláb

A faluba érve egyből szembe ötlik a a fazsindely borítású harangláb, mely a XIX. sz elején épült a négy égtáj felé.  A falu központjában emelkedő dombon áll a település első kőépítménye a templom. Valószínűleg már a X-XI. században állott a jelenlegi templom helyén valamiféle fából ácsolt kápolna, XI. sz-ban kőtemplomot építettek. A templom a XVIII. sz. végén nyerte el mai formáját. Ekkor épült át, barokk stílusban a mellette lévő plébániaház is. Történetéről bővebben Paloznak honlapján olvashattok.

Paloznak Tájház

A lakóház a XIX. sz elején épült. 
A lakóház mai formáját az 1995-96-ban elvégzett rekonstrukció során nyerte el. A mai Tájház, a XIX. sz második felének paraszti világát mutatja be. 

Paloznak Meseközpont- Világszép Alapítvány

2010. szeptember 30-án, a Népmese napján nyílt meg Magyarországon a világ első Meseterápia Központja, mely a világot jobbítani akaró emberek nemes szándékából azzal a céllal jött létre, hogy egy komplex művészetterápiás modell keretében kapukat nyisson meg egy stabil, saját belső értékeken nyugvó, a szűkebb és tágabb környezettel is harmonikus kapcsolatot fenntartó élet kialakításához és a boldogság képességének elsajátításához. 

Biciklitúra

A Balaton körül végig kiépült bringa útvonal vár. Ha elég kitartóak vagytok, hogy eltekerjetek egy-egy kedves ismerősünk éttermébe, bisztrójába, kedvezményes áron látnak majd vendégül. Ha viszont terepre vágytok igazán jó tippjeink vannak.;)

Koloska-völgyi vadaspark - Balatonfüred

A vadaspark 2,2 hektáron terül el, a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, a muflonnak, az őznek, a fürjnek, a fogolynak, a fácánnak és a tőkésrécének ad otthont. Arról nem is beszélve, hogy néhány szarvas olyan szelíd, hogy simogatni is lehet. Gyerekkel óriás élmény! A környező erdei ösvények kiváló lehetőséget adnak sportolásra, kutyasétáltatásra, és a forrás lábánál még szalonnát is süthetünk, ugyanis erre a célra kialakított szalonnasütő helyek, asztalok, padok várnak.

Kalandpark

Nagy kedvencünk a Tihanyi Kalandsziget, ahol a legnagyobb melegben is árnyékban lesztek a hatalmas ősfák alatt. Egyedülálló természeti adottságú terület. A Kalandsziget alapítóinak álma és célja, hogy a természettel együttműködve, a fák és a természet folyamatos gondozása mellett, igazi kikapcsolódást tudjunk biztosítani minden kedves látogatónknak. A Balaton lenyűgöző látványa mellett jelenleg mintegy 60 akadály várja a látogatókat, s az attrakciók számának folyamatos növelésével szeretnék elérni, hogy az ország egyik leghangulatosabb és legkalandosabb parkjában fogadhassák vendégeiket.

Lovaglás

A lovasi Kishalász Vendégház saját lovardával rendelkezik. A ház Balaton-felvidéki stílusban épült, eredeti néprajzi tárgyakkal berendezett. Saját kézműves műhelyében a gyertyaöntés, a szövés, a kő-üvegfestés, a tojásírókázás fortélyait lehet megtanulni. 
Lovastúrát, egyéni oktatást, lovaskocsizást, lovasszánozást is választhattok náluk.

A Csopaki Lovas Klubban bárkit szívesen tanítanak és fejlesztenek a gyakorlott lovasok és a szakképzett egyesületi tagok, de akár sétakocsikázásra is van lehetőség.

Vitorlázás- akiket mi ajánlunk

vitorlazzfureden.hu- Hajóik nagyon jól felszereltek, biztonságosak, minden kényelmi szempontnak eleget tesznek, jól és könnyen hajózhatóak. Amire lehetőség van: vitorlásbérlés, vitorlástúrák, csapatépítő tréningek, legénybúcsúk, leánybúcsúk, romantikus naplemente túra, borkóstolóval egybekötött sétavitorlázás, manőver tréningek.

FüredYacht Charter- Azon kívül, hogy túrahajót, sporthajót és e-hajót is bérelhetsz,  skipperrel, vagy anélkül; ha oktatásról, csapatépítésről, vagy vitrolás táborról van szó, bármiben rendelkezésedre állnak majd.